170 skoler er klar til at genplante planeten

23, oktober 2017
Tanja B. Olsen, Dansk Skovforening

Mere end 20.000 børn fra hele landet planter fra den 6.-10. november træer for et bedre klima, når Genplant Planeten 2017 skydes i gang.

50.000 træer bliver der i år sendt afsted til de 170 danske skoler og institutioner, der har sagt ja til at genplante planeten. Det er 15.000 træer mere end sidste år.

Du kan se alle de tilmeldte skoler på Danmarkskortet. (Klik på "skoler 2017" ).

Hvorfor genplanter vi planeten?

Skovene har altid haft en enorm betydning for mennesket. De har igennem historien både beskyttet og gavnet os på et utal af måder – og fortsætter med at gøre det i dag.

Skoven har blandt andet en nøglerolle for klimaet, fordi træer ved deres fotosyntese kan optage CO2 fra luften og lagre CO2 som kulstof i træerne og i jordbunden.

Mindre CO2 er en af de vigtigste nøgler til et sundt klima på vores planet, og Genplant Planeten giver børn mulighed for selv at handle aktivt i kampen mod klimaforandringer. Det er vigtigt at give børn lyst til at være med til at udvikle verden i en mere bæredygtig retning.

Derfor er vi glade for at mange har valgt at bakke op om Genplant Planeten og være med til at gøre en forskel for vores klima.

Mandag den 6. november skydes årets plantninger i gang ved et arrangement på Grønnemoseskolen i Gladsaxe.

Støtte

Genplant Planeten er støttet økonomisk af Nordea-fonden, DONG, udlodningsmidler til friluftsliv, 15. Juni Fonden og Danske Planteskoler.