Ekstra 2 millioner i skattelettelse til private skove

Den 8. november 2005
Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Mandag morgen indgik Regeringen og Dansk Folkeparti forlig om Finansloven for 2006.

Den amtskommunale grundskyld for skove bliver sat fra 10 promille helt ned til 1,0 promille. Regeringen foreslog 1,5 promille i august. Dermed bliver den samlede lettelse i de private skoves jordskat 29 millioner i stedet for 27 millioner.

En anden nyhed i finansloven er en pulje på 60 millioner kr til brug i 2006-2008 til at gennemføre forsøgsordninger til at øge brugen af biobrændstoffer til transport.

På Finansministeriets hjemmeside kan man hente hele aftalen om finanslov 2006.

På side 20 skrives om skattelettelsen. Tallet 27 millioner kr nævnes, men det er en fejl. Tallet bliver rettelig 29 millioner kr alene for de private skove. Dertil kommer at også de offentlige skove får lettet deres jordskat.

På side 14 skrives om puljen til biobrændstoffer.