Danskernes holdning til nationalparker

7. marts
Martin Einfeldt, Dansk Skovforening

Skov & Landskab og Fødevareøkonomisk Institut ved KVL har undersøgt danskernes holdning til nationalparker. Man har spurgt folk hvad de lægger vægt på ved en fremtidig nationalpark, hvilke af de syv pilotprojektområder de foretrækker, og hvad de vil betale for forskellige tiltag i parkerne.

Hovedkonklusionerne er at danskerne gerne vil betale for nationalparker og at naturbeskyttelse er den højest prioriterede kvalitet i parkerne.

Folk er heller ikke ligeglade med hvor parkerne skal ligge. Lille Vildmose er det hedeste ønske, mens Læsø og Nordsjælland er de lavest priorieterede blandt de 7 pilotprojekter - altså ifølge en spørgeskemaundersøgelse blandt danskerne.

Læs mere om nationalparker

Adgang til samtlige rapporter og undersøgelser fra Følgegruppens arbejde

Undersøgelse af danskernes holdning til nationalparker – og til betaling for dem. Undersøgelse udført af Skov & Landskab for Følgegruppen. Læs også den tilhørende pressemeddelelse.