Stora Enso hæver prisen på tømmer og cellulosetræ

22. juni 2006
Mikkel Holmstup
Sekretær for Handelsudvalget

Senest har svenske Södra hævet priserne på nåletræ, og nu følger Stora Enso med en prisstigning på 45 kr/m3 for grantømmer pr. 19. juni. Desuden hæves prisen på cellulosetræet med 15 kr/m3 pr. 1. august. Derudover følger en ekstra høstpræmie på 10 kr/m3.

Årsagen til prisstigningerne for råtræ er det store forbrug af tømmer i Sverige. Den svenske byggeaktivitet er stigende i øjeblikket, og produktionen på savværkerne beskrives som værende høj. På nuværende tidspunkt er produktionen af skårne varer 5% over niveauet på samme tidspunkt sidste år, og eksporten ligger hele 20% over sidste års niveau.

For skovejerne betyder det en hurtigere afvikling af lagrene, og i Danmark mærkes det på prisen for cellulosetræ, som har været stigende.