Brændefyring – billig opvarmning til vinter

24. oktober 2006
Forstfuldmægtig Mikkel Holmstrup, Dansk Skovforening

Mens olien stiger er biobrændslerne stadig billige

Olieprisen er steget betydeligt de seneste år. Det har fået mange forbrugere til at lede efter alternative måder at opvarme boligen på. Biobrændsler er ikke steget nær så meget i pris som de fossile brændsler. Priserne på både brænde og træpiller er steget langt mindre end olieprisen.

Brænde er billigst

Brænde er det brændsel, som er steget mindst, hvis man sammenligner fyringsolie, træpiller og brænde (figuren nedenfor). Det betyder, at brændefyring er blevet en mere konkurrencedygtig opvarmningsmetode.

Spar masser af penge på varmeregningen

En husstand, der bruger 2000 liter olie på et år, kan spare mere end 10.000 kr hvert år ved selv at sanke brændet i skoven. Også hvis man får brændet leveret til døren, er der tusinder af kroner at spare i forhold til olie.

Fyr korrekt - læs de simple fyringsråd på hjemmesiden

Brænde er et CO2-neutral brændsel. Det bidrager derfor ikke til drivhuseffekten, når man fyrer med træ fra skovene. Men det er vigtigt, at man fyrer korrekt, så man ikke unødigt udleder partikler, som kan genere naboen.

Læs de simple fyringsråd her.