Radio om skovene i klimaerklæringen og i dansk politik

DRs Orientering på P1 har fulgt op på Skovforeningens udmelding om at FNs klimaerklæring er bedre end den danske regerings Grøn Vækst når det gælder skovene. Hør interview med bl.a. Skovrådets formand professor Niels Elers Koch.

DR’s Orientering på P1 har fulgt op på Skovforeningens udmelding om at FNs klimaerklæring er bedre end den danske regerings Grøn Vækst når det gælder skovene.

Hør interviewet med skovrådets formand, professor Niels Elers Koch, og med nobelprisvinder og grundlægger af The Green Belt Movement Wangari Maathai.

Det er 10 opløftende og tankevækkende minutter. For eksempel er det slående at fru Maathai og hr. Koch uafhængigt af hinanden – og fra deres vidt forskellige placeringer i verden og i skovdebatten – har samme budskab:

Når politikerne anerkender og påskønner skovenes og træets enorme værdi for klimaet og for verden i det hele taget, bør der investeres langt mere i plantning og bæredygtig udnyttelse af skove og træ. Og der er ingen grund for politikerne til at vente, investeringerne vil rigeligt betale sig hjem.