Nyheder i kategorien:
Leder
Leder fra bladet Skoven
Flere medlemmer vil styrke vores politiske arbejde
Dansk Skovforening er skovejernes talerør til politikerne, og foreningen repræsenterer over halvdelen af det private skovareal. Men vi har brug for at endnu flere bidrager til det politiske arbejde. Derfor har vi lanceret en hvervekampagne der skal få flere skovejere til at melde sig ind i Dansk Skovforening. Læs lederen fra Skoven 12, 2020.
Adgangsregler sikrer balance mellem benyttelse og beskyttelse
En rundspørge blandt medlemmer af Dansk Skovforening viser at overtrædelse af adgangsreglerne er blevet hyppigere, og mange skovgæster kender ikke alle regler. Der er behov for at styrke samarbejdet mellem lodsejere og lokale brugergrupper. Og behov for bedre oplysning om reglerne. Læs lederen fra Skoven 11, 2020.
Dokumentation af bæredygtig skovdrift bliver et lovkrav
Det vil formentlig snart blive et krav at man skal dokumentere at træbiomasse fra skovene er dyrket bæredygtigt. Det kan fx ske gennem en skovcertificering. Læs lederen fra Skoven 9, 2020.
Medlemsmøder: Fakta om klimanytte og anvendelse af træbiomasse
Dansk Skovforening afholder tre medlemsmøder om skovbiomassens fremtid. Vi vil diskutere hvordan træressourcen kan bruges optimalt og hvilken rolle flis til energi kan have i fremtiden. I løbet af efteråret træffes vigtige beslutninger om anvendelse af træ. Møderne afholdes 1.9 (Fyn), 2.9 (Sydjylland), 4.9 (Sjælland) – tilmelding nødvendig, senest 24. august. Læs lederen fra Skoven 8/20
Skatteministeriet øger både usikkerheden og omkostningerne ved generationsskifter
Dansk Skovforening efterlyser retningslinjer for vurdering af ejendomsværdien som anvendes ved generationsskifter. Der er nye retningslinjer for anvendelse af +/- 15% reglen som medfører usikkerhed ved glidende generationsskifte. Læs lederen fra Skoven 6-7, 2020.
Skovflis er en central brik i den grønne omstilling
Flis fra de danske skove bruges primært til produktion af fjernvarme på mindre, decentrale værker. Men med den nuværende energipolitik vil forbruget falde de næste årtier. Det går ud over produktionen af værdifuldt træ til byggeri og møbler, fordi hugsten af flis gør det muligt at foretage den nødvendige tynding af de unge bevoksninger. Læs lederen fra Skoven 5, 2020.
Anbefalinger fra klimapartnerskaberne
Fire af de 13 klimapartnerskaber for forskellige sektorer har fremsat anbefalinger af betydning for skovbruget. De foreslår bl.a. at plante 5.600 ha ny skov om året, motivere ejerne til at klimaoptimere de nye skove, lave strategi for klimavenligt træbyggeri, og opfange CO2 fra afbrænding af biomasse til brug for klimavenlige brændstoffer. Læs lederen fra Skoven 4, 2020.
Politiske ønsker om mere skov og biodiversitet har en pris
Der har været stor interesse for at søge tilskud til at forbedre biodiversiteten i skovene, men der var ikke penge nok i puljen. Interessen er også stor for tilskud til skovrejsning, og her fandt regeringen penge så alle kvalificerede ansøgere kan få tilsagn – men sagsbehandlingen tager for lang tid. Læs lederen fra Skoven 3, 2020.
Ny skovfond med klimapotentiale
Regeringen vil etablere en skovfond og har i 2020 afsat 100 mio. kr. Fonden kan bl.a. støtte skovrejsning. Dansk Skovforening anbefaler at de tilplantede arealer fortsætter i privat ejerskab, at formålet med skovrejsningen bliver maksimal klimanytte baseret på træproduktion, og at fondens arbejde gøres fuldt transparente. Læs lederen i Skoven 2, 2020.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Amalievej 20
1875 Frederiksberg C
Danmark
CVR 59198513
Telefon: 3324 4266
Email: info@skovforeningen.dk
Telefontid
Mandag-torsdag: kl. 8.30 – 16.00
Fredag: kl. 8.30 – 15.30
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook hvor vi deler skov- og naturrealteret artikler, fotos og videoer.
Besøg os på Twitter hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
nyhedsservice
Tilmeld dig vores nyhedsservice og modtag en e-mail når der kommer nyheder her på hjemmesiden.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.