Nyheder i kategorien:
Skovdrift
Forbedret skovrejsningsordning skal sikre afløb på årets pulje på 126 mio. kr.
Landbrugsstyrelsen arbejder på at forbedre og tilpasse skovrejsningsordningen, så de 126 mio. kr. i puljen kan komme i spil og bidrage til regeringens målsætning om markant øget skovrejsning. Ordningen vil i 2023 også kunne søges af kommuner.
Nu går Miljøstyrelsen i felten for at kortlægge § 25-skov på private arealer
Miljøstyrelsen har i 2022 gennemført screeningen af, hvilke arealer der skal besøges for at kortlægge naturmæssigt særlig værdifuld skov – også kaldet § 25-skov – på private arealer, og nu er de klar til at gå i felten. Har du skov, der er udvalgt, vil du modtage et brev i E-Boks i løbet af januar eller februar.
Anbefalinger til fremtidens landskab: frivillighed, finansiering og multifunktionalitet
Dansk Skovforening har deltaget i samarbejdet Collective Impact, der blev afsluttet inden jul med seks anbefalinger til en grøn jordreform. I centrum for vores input har været frivillighed og positive incitamenter for lodsejere til at indgå i multifuktionalle løsninger.
Nej tak til tvungen certificering
Dansk Skovforening har i foråret fremlagt et bud på en skovplan, der kan vise vejen til 25 pct. skovdække. Efterfølgende er også Træ- og Møbelindustrien kommet med en skovplan, men hvor Dansk Skovforenings plan bygger på frivillighed og positive incitamenter, vil TMI i stedet bruge tvang og lovgivning i forhold til certificering af de danske skove.
Slut med at indberette nul-forbrug af sprøjtemidler
Med ny bekendtgørelse skal skovejere ikke længere indberette nul-forbrug af sprøjtemidler i skoven. Dermed har Miljøministeriet lyttet til Dansk Skovforenings kommentarer fra høringen af bekendtgørelsen, hvor vi understregede, at nul-indberetninger er unødigt bureaukrati.
Sitkagran er vurderet invasiv – men hvad betyder det?
I Skoven nr. 5/2022 kan du læse om, at sitkagran er vurderet til at være en invasiv art. Men hvad betyder det i praksis for brug af sitkagran? Vi giver her et overblik over Miljøstyrelsens arbejde med at identificere invasive arter og Dansk Skovforenings arbejde i relation til vurdering af arterne.
Unødvendigt bureaukrati for skovejere i udkast til ny bekendtgørelse
Udkast til ny bekendtgørelse om sprøjtejournal indeholder en uforståelig indberetningspligt for skovejere, som vil være tvunget til at lave en masse irrelevante nulindberetninger omkring brug af sprøjtemidler på deres arealer. I et høringssvar understreger Dansk Skovforening derfor over for Miljøministeriet, at kravene bør justeres for at undgå unødigt bureaukrati.
Forstå LIFE-projektet Forest fit For Future på 5 minutter
Projektet LIFE Forest Fit for Future skal omdanne nåletræsplantager til varieret og klimarobust skov i ca. 80 danske og tyske skove samtidig med at der indsamles erfaringer. Se den nye introduktionsvideo om projektet.
Dansk Skovforening til miljøministeren: Grønne driftsplaner må ikke lægges på hylden
En ny betalingsordning for udarbejdelse af grønne driftsplaner kom ikke med på finansloven for 2022. Men miljøminister Lea Wermelin bør fortsat prioritere at få en ordning i gang, mener Dansk Skovforening.
Kontakt Dansk Skovforening
Dansk Skovforening
Rådhuspladsen 16
1550 København V
Danmark
CVR 59198513
Email: info@danskskovforening.dk
Find kontaktinformationer til medarbejdere.
Følg Dansk Skovforening
Besøg os på Facebook hvor vi deler skov- og naturrealteret artikler, fotos og videoer.
Besøg os på Linkedin hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Besøg os på Twitter hvor vi deler politisk orienteret artikler, samt viden om skoven og dens produkter.
Nyhedsbrev
Tilmeld dig vores nyhedsbrev med nyheder fra Dansk Skovforening, som bliver udsendt hver fredag.
Mere fra Dansk Skovforening
SKOVBRUGSVIDEN.DK
Find og læs et stort udvalg af tidsskrifter og bøger om dansk skovbrug gennem hundrede år. Helt gratis.
FAKTA OM DANMARKS SKOVE
Læs statistik om Danmarks skove, fx om udviklingen i skovarealet og hvem der ejer skovene m.m.
ADGANGSREGLER FOR SKOV
Læs om de regler der skal overholdes, når du skal på skovtur.
TRÆ.DK
Træ.dk er Danmarks træportal og stedet på internettet, hvor mange finder viden om træ formidlet til ikke professionelle.